Ziua Recunostintei

by on November 14, 2012

in LUCRURI DE BAZA

Ziua Recunostintei, sau “original” fie spus, Thanksgiving Day, este o sarbatoare care este celebrata in primul rand in Statele Unite si in Canada.

In Canada se serbeaza in fiecare an in cea de-a doua zi de luni din octombrie, iar in America in cea de-a patra zi de joi a lunii noiembrie.Ziua Recunostintei

Se poate spune ca este o sarbatoare a familiei, o zi in care familia se reuneste si in mod traditional I se multumeste lui Dumnezeu pentru bogatia recoltei din acel an.

In aceasta zi, majoritatea afacerilor (cu exceptia magazinelor) sunt inchise, pentru a li se permite angajatilor sa se reuneasca cu familia.

Primii care au celebrat Ziua Recunostintei au fost pelerinii (pilgrims) din Anglia, primii colonisti europeni sositi in Lumea Noua in cautarea libertatii religioase.

Ziua RecunostinteiSe spune ca pentru acei primi locuitori, clima a fost foarte aspra in acel an 1621, astfel incat recolta inregistrata nu a fost decat rezultatul unui miracol.

In acest fel, drept recunostinta, acestia i-au multumit lui Dumnezeu pentru recolta din acel an printr-o festivitate.

Nu stiu daca urmand modelul ultimilor ani, ar trebui sa imprumutam si noi aceasta sarbatoare de la americani si sa avem propria noastra zi a recunostintei. Chiar asa, pentru ce am putea noi ca si romani sa fim recunoscatori?

Nu stiu, chiar nu stiu. Glumind insa putin, am imprumutat eu modelul acesta al lor de a se reuni cu aceasta ocazie, si am reunit cativa buni prieteni pentru acest filmulet hazliu intitulat Cantecul Pelerinului.

Spune-ne parerea ta!

comentarii

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

  • Reguli :
  • 1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  • 2. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul in cauza si sa nu atacati autorul.
  • 3. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
  • 4. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
  • 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@silviubacky.com.
  • 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
  • 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.
Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.

{ 1 trackback }

SILVIUBACKY 2010-2015 - silviubacky.com