Ziua Independenţei

by on June 20, 2012

in LUCRURI DE BAZA

Pe data de 4 iulie poporul american va sarbatori Ziua Independentei. Se vor implini asadar 236 de ani de la ratificarea Declaratiei de independenta a Statelor Unite ale Americii (The Declaration of Independence).

Stiu ca nu suntem americani, nici eu si nici prietenul meu Cristian, dar mi-a placut atat de mult ideea, incat nu m-am putut abtine.The Declaration of Independence

Si mai stiu si ca el este mai suparacios din fire, “mustruluindu-ma” mai de fiecare data cand ma folosesc de chpul lui in diferite proiecte video sau foto. 🙂

Indraznesc insa sa sper ca de data asta va zambi si va profita de ocazie sa le demonstreze prietenilor sau partenerilor sai americani ca si el se bucura si sarbatoreste alaturi de ei (poate,poate l-o invita vreunul la petrecerea ce o va organiza pe 4 iulie!).

Devenind putin seriosi, e de apreciat ca fiecare cetatean american in parte cunoaste semnificatia zilei de 4 iulie. Si la acest lucru contribuie din plin si mass-media de peste ocean.

Nu stiu cati dintre romani cunosc ziua cand noi sarbatorim Ziua Independentei Romaniei. Sau macar numai anul cand aceasta a fost proclamata.

Anul acesta, pe 9 mai, s-au implinit 135 de ani din acea zi. Asadar, la 9 mai 1877, Mihail Kogalniceanu declara in Parlament ca suntem “in stare de rezbel”, ca suntem “dezlegati de legaturile noastre cu Inalta Poarta si prin urmare suntem independenti, suntem natiune de sine statatoare”.

Spune-ne parerea ta!

comentarii

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

  • Reguli :
  • 1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  • 2. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul in cauza si sa nu atacati autorul.
  • 3. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
  • 4. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
  • 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@silviubacky.com.
  • 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
  • 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.
Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.

SILVIUBACKY 2010-2015 - silviubacky.com