Vacanta in Hunedoara

by on August 7, 2015

in LUCRURI DE BAZA

Pasionat de natura si istorie, mi-am dorit de foarte mult timp sa ajung sa vad Castelul Corvinilor de la Hunedoara.

Castelul Corvinilor

Si am plecat intr-o dimineata de iulie impreuna cu juniorul meu pentru a descoperi acest castel gotic construit de Iancu de Hunedoara in secolul al XV-lea, o adevarata comoara medievala a Romaniei ce reliefeaza perfect trecutul.

Vreo trei iepuri impuscati dintr-o data : istorie, natura, timp petrecut cu copilul meu.

Dupa o calatorie de aproximativ 6 ore si dupa ce am parcurs si superba Vale a Oltului care ne-a oferit o priveliste splendida, am ajuns in Hunedoara si ne-am cazat la o pensiune situata la aproximativ 6 km de oras.

Seara, dupa o scurta odihna, ne-am urcat in masina si am plecat sa vizitam castelul, aflat la doar cativa kilometri distanta de locul unde ne-am cazat si ale carui turnuri si metereze ieseau parca de undeva din negura timpului si a istoriei.

Vacanta in Hunedoara

Privirea este imposibil sa nu iti fie incantata imediat de arhitectura gotica iar imaginatia sa nu te poarte undeva in timp, la basmele copilariei noastre, cu cavaleri si domnite.

Castelul Corvinilor din Hunedoara este fara doar si poate locul in care istoria tumultoasa si fascinanta se întalneste cu arta.

Castelul Corvinilor - Podul de lemn de la intrare

Merita sa mergi si sa respiri istoria zidurilor si incaperilor vechi de sute de ani de la Hunedoara!

Si daca ti-ai propus sa faci acest lucru si iti doresti sa gasesti si un loc de cazare, nu pot sa nu iti recomand din toata inima Pensiunea Valea Cernei, situata intr-o zona foarte frumoasa si linistita, la 0,5 kilometri de Lacul Cincis, la 6 km de Castelul Corvinilor din Hunedoara si la 18 km de Manastirea Prislop.

Dincolo de frumusetea zonei, am intalnit niste gazde minunate, care ne-au primit cu caldura si ne-au facut sa ne simtim minunat.

Stiam ca Romania are o indelungata si bogata istorie, iar prin intermediul gazdei noastre, Ada (dovada vie ca Ardealul este poate cea mai frumoasa zona a tarii), am aflat si de alte obiective si locatii care merita vizitate in zona.

Pensiunea Valea Cernei

Am putut astfel vizita si admira Biserica din Ghelari, o opera arhitecturala in adevaratul sens al cuvantului, situata pe un deal si impunandu-se intr-un mod armonios in peisajul zonei.

Biserica din Ghelari

Biserica din Ghelari, o opera arhitecturala in adevaratul sens al cuvantului, situata pe un deal si impunandu-se intr-un mod armonios in peisajul zonei

Nu ar trebui ratata nici Biserica din Densus, un unicat al patrimoniului romanesc, construita din piatra romana de la Ulpia Traiana (aflata la cativa kilometri distanta).

Printre elementele care particularizeaza Biserica din Densus: este cea mai veche biserica romaneasca in care se mai tin inca slujbe; elementele arhitectonice (coloane romane, leii de piatra de deasupra altarului, caramizi cu inscriptii romane, pietre funerare etc.); altarul bisericii, situat pe directia sud, in timp ce toate bisericile ortodoxe au altarul spre est.

Biserica din Densus, un unicat al patrimoniului românesc

Si nu in ultimul rand, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, capitala Daciei Romane, un alt monument istoric foarte important la care poti ajunge cu usurinta.

Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Spune-ne parerea ta!

comentarii

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

  • Reguli :
  • 1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  • 2. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul in cauza si sa nu atacati autorul.
  • 3. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
  • 4. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
  • 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@silviubacky.com.
  • 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
  • 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.
Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.

SILVIUBACKY 2010-2015 - silviubacky.com