Richard Marx – Hazard

by on November 20, 2010

in Romantic Blog

 Istoria acestui cântec este plasată în orășelul Hazard din Nebraska și ne spune povestea unui tânăr care a crescut acolo și este acuzat de crimă atunci când prietena lui este găsită moartă lângă râu. 

Mama acestui tânăr se mută în Hazard pe când el era doar un băiețel. Neavând un tată, devine rapid ținta ironiilor în micuțul orășel unde toată lumea cunoaște pe toată lumea. Oamenii au prejudecăți la adresa lui de la bun început și împrăștie tot felul de zvonuri despre el.

Urmează apoi secvența în care un incendiu izbucnește accidental în casa în care locuiau micul Richard și mama lui. El aleargă spre camera ei pentru a o avertiza și o găsește făcând dragoste cu un bărbat care pentru el este un străin.

 Fiind doar un băiețel care deja se izolase de lumea exterioară din cauza batjocurilor și răutacismelor îndreptate asupra lui, Richard este șocat și îngrozit de această imagine. Atât de îngrozit, încât decide să nu întrerupă și în schimb să fugă către siguranța râului, în timp ce casa arde din temelii cu mama și iubitul acesteia înăuntru.

Șeriful este foarte înfuriat în urma acestei situații, îl blamează pe Richard de moartea celor doi și decide că începând din acea zi să urmărească îndeaproape fiecare mișcare a lui, sperând ca într-o zi să-l prindă că a comis ceva ilegal sau poate chiar să își recunoască vina pentru moartea celor doi.

Începând din acea zi, Richard trece prin viață fiind vorbit pe la spate, arătat cu degetul, învinuit, stigmatizat de toți cei din jur. Toate acestea până în ziua în care o întâlnește pe Mary. Ei nu îi păsa de ceea ce spun sau cred oamenii din oraș.

Cei doi ajung prieteni apropiați și tânjesc după o poveste de dragoste, care însă nu poate fi împlinită întrucât ea este deja implicată într-o relație cu o persoană care se poartă abuziv cu ea.

Cu toate acestea, Richard și Mary au o relație cât mai apropiată unei adevărate povești romantice. Se plimbă pe malul râului, privesc soarele în asfințit și își vorbesc unul altuia despre cum într-o bună zi vor reuși să lase în urmă acest vechi oraș.

Richard întrevede speranța că ei pot fi împreună.

Richard Marx - Hazard

Desigur însă, șeriful veghează îndeaproape, urmărind atent aceste schimbări.

Într-o noapte, Mary se hotărăște să rupă relația cu prietenul ei abuziv după cum și-a promis de atâtea ori că o va face. Se întâlnește cu acesta și pornesc într-o plimbare cu mașina.

Când parchează lângă pădure și încep să discute, ea își pierde tăria de a-l părăsi și încep să facă dragoste. Din păcate, Richard surprinde această schimbare și îi amintește de scena similară dintre mama lui și acel străin la care a fost martor cu mulți ani în urmă.

El chiar are aceeași reacție ca atunci, alergând către malurile râului care lui îi confereau siguranță, în acest timp pierzându-și eșarfa între ramurile copacilor. Șeriful, la distanță în urmă lui, încă veghează.

Mary îl vede și aleargă după el, neezitând să își lase prietenul în urmă luând în calcul faptul că îl urăște și în plus s-ar putea să-și piardă adevărata dragoste pentru totdeauna.

 Mary reușește să îl ajungă pe Richard pe malul râului nu înainte însă de a recupera eșarfa acestuia dintre ramurile copacilor.

Ei discută. Richard, rănit întrucât el chiar a crezut că ei doi aveau o șansă a lor, își expune punctul de vedere că ei nu se mai pot vedea, nici ca prieteni nici ca iubiți, pentru că nu ar mai putea suporta durerea unei noi pierderi.

Mary protestează, însă Richard pornește înainte prin întuneric spre rulotă sa pentru a încerca să adoarmă lăsându-i în schimb acesteia eșarfa sa ca o amintire a ceea ce a fost cândva între ei doi.

Șeriful vede toate acestea și hotărăște să meargă și el acasă să tragă un pui de somn satisfăcut de faptul că s-a ales praful de fericirea lui Richard.

Somnul însă nu vine ușor la Richard datorită celor întâmplate în acea noapte. El este copleșit de tristețea unei noi pierderi.

În tot acest timp, Mary stă cuprinsă de tristețe pe malul râului, în același loc unde a avut ultima discuție cu Richard.

Ea întoarce capul când aude un zgomot și îl descoperă pe prietenul ei abuziv pe care îl părăsise. Incearcă să îi explice situația, rugându-l să o ierte și să nu fie mânios.

Toate acestea nu fac altceva decât să îi sporească furia, așa că apucă mânios eșarfa pe care o înfășoară în jurul gâtului ei strangulând-o până a lăsat-o fără suflare, împingând apoi trupul ei inert în apele râului…

A două zi, dimineața devreme, șeriful se întoarce la râu. Din ce motiv, nu știu. Și acolo descoperă trupul fără viață al lui Mary. Descoperirea eșarfei îi alimentează suspiciunile cu privire la Richard.

Imediat apoi, Richard este ridicat de la rulotă sa fiind suspect în acuzația de crimă. După un interogatoriu necruțător al șerifului, se hotărăște eliberarea lui Richard întrucât nu există nici o probă care să-l incrimineze.

Șeriful a făcut tot ce a putut întrucât el își dorea ca Richard să fie vinovat de ceva, de orice, din acea zi de când acea casă a fost mistuită de flăcări și doi oameni au murit.Richard Marx - Hazard

Argumentele sale nu au avut însă putere și Richard a fost eliberat.

El își părăsește apoi rulota, tot ce se află în ea sau împrejurul ei, alegând o viață de rătăcitor a cărui unică speranță este ca lucrurile să meargă mai bine în viitor.

Aceasta nu este decât o teorie posibilă a unui scenariu plin de mister pe care fiecare dintre voi vi-l puteți imagina în propriul vostru fel.

MAI MULTE MELODII ALE LUI RICHARD MARX TRADUSE IN LIMBA ROMANA

Dacă ți-a plăcut această postare, nu uita să te abonezi la conținut .

Spune-ne parerea ta!

comentarii

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

  • Reguli :
  • 1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  • 2. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul in cauza si sa nu atacati autorul.
  • 3. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
  • 4. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
  • 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@silviubacky.com.
  • 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
  • 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.
Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.

SILVIUBACKY 2010-2015 - silviubacky.com