Optimizarea vitezei de incarcare a site-ului tau

by on January 18, 2013

in WORDPRESS

Nimanui nu-i place un website care se incarca greu. Mai mult, viteza site-ului este un factor determinant in rank-ul pe care il primeste din partea celui mai mare motor de cautare din lume, GOOGLE (Google Ranking Factor).

In 2010, GOOGLE a admis faptul ca viteza de incarcare a paginii (page load times), adica viteza site-ului (site speed), este acum unul dintre cei peste 200 de indicatori de care se foloseste in determinarea unui rank al cautarilor (search rankings), aceasta insemnand ca siteu-rile care se misca repede vor avea un plus de vizibilitate in rezultatele cautarilor sale.

Scopul tau ar trebui sa fie ca cel putin site-ul tau sa se incarce in mai putin de 8 secunde, dar ideal ar fi sa se incarce in mai putin de 4 secunde.

Dar, slava Domnului, sunt cateva plugin-uri foarte eficiente si 100% gratuite, destinate sa mareasca viteza blogului tau wordpress.

Pentru a testa viteza de incarcare a site-ului sau blogului tau, iti recomand un utilitar online, PINGDOM.

Scrie in casuta adresa site-ului tau, dupa care click pe Test Now. Vei putea astfel sa analizezi viteza de incarcare a propriului site si sa inveti cum o poti perfectiona.

Optimizarea vitezei de incarcare a site-ului tau

Iata acum doua plugin-uri care iti vor eficientiza atat munca, cat si site-ul.

Uneori, este de-a dreptul plictisitor sa tot incarci plugin-uri. Acesta te va ajuta sa iti incarci toate plugin-urile odata!

Asadar, aduce o imbunatatire metodei clasice de incarcare a unui plugin in wordpress. Cum am spus, poti instala unul sau mai multe plugin-uri odata, scriindu-le intr-o casuta denumirea sau URL-ul de unde pot fi descarcate.

Daca vrei sa ai un site care se incarca repede, acest plugin trebuie neaparat instalat.

Implementarea paginilor de tip cache este o tehnica de optimizare a vitezei siteului, fiind cea mai buna metoda pentru a evita supraincarcarea serverului si a oferi o incarcare mult mai rapida paginilor.

Instalarea si setarea acestui plugin, W3 Total Cache, este un picut mai complicata, fapt pentru care subiectului viitorului meu post va fi tocmai acesta, un ghid pas cu pas pentru instalarea si setarea acestui plugin in wordpress, astfel incat acesta sa isi faca treaba asa cum trebuie iar site-ul tau sa se incarce mult mai repede.

Spune-ne parerea ta!

comentarii

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

  • Reguli :
  • 1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  • 2. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul in cauza si sa nu atacati autorul.
  • 3. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
  • 4. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
  • 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@silviubacky.com.
  • 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
  • 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.
Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.

SILVIUBACKY 2010-2015 - silviubacky.com