Loc de legenda langa Bucuresti

by on June 2, 2013

in LUCRURI DE BAZA

Loc de legenda langa BucurestiNu se cunoaste cu exactitate data mortii lui Vlad Tepes, foarte probabil undeva la finele lunii decembrie 1476. Locatia mortii sale ar fi undeva pe drumul dintre Bucuresti si Giurgiu, pe dealurile unui sat numit Comana, locatie unde acesta ii intampinase pe turci.

Cum a murit insa domnitorul roman si de a cui sabie? Tot ceea ce vei auzi sunt doar supozitii.

Unele surse spun ca a fost asasinat de boierii tradatori chiar cand acesta era pe punctul de a castiga batalia. Aceasta pare cea mai plauzibila varianta in comparatie cu celelalte doua.

Altii spun ca Vlad a pierdut acea batalie luptand pana la moarte alaturi de oamenii sai loiali. Intrebarea este…sa-si fi pierdut oare Vlad Tepes atat de mult din abilitatile militare in perioada prizonieratului incat sa nu poata castiga o batalie impotriva unei mici ostiri turcesti pusa pe jaf? Posibil, dar foarte greu de crezut.

O a treia varianta este aceea ca, in momentul victoriei, Vlad ar fi fost in mod accidental rapus de unul dintre oamenii sai. Aceasta imi pare cea mai putin plauzibila varianta intrucat, presupunand ca este asa, oamenii sai loiali nu ar fi lasat ca turcii sa puna mana pe capul domnitorului.
*************************************************************************
vlad_tepes_memorial

La o distanta aproximativ egala intre Bucuresti si Giurgiu, in jur de 30 kilometri, se afla Parcul Natural Comana, o rezervatie cu un ecosistem asemanator Deltei Dunarii.

Daca vrei sa faci o iesire la iarba verde, sa te simti bine, sa te bucuri de natura si sa calci pe meleaguri acoperite de istorie, atunci iti recomand aceasta oaza de liniste de langa Bucuresti.

  Spune-ne parerea ta!

  comentarii

  { 0 comments… add one now }

  Leave a Comment

  • Reguli :
  • 1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  • 2. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul in cauza si sa nu atacati autorul.
  • 3. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
  • 4. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
  • 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@silviubacky.com.
  • 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
  • 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.
  Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.

  SILVIUBACKY 2010-2015 - silviubacky.com