Joe Dolan – Pentru Sufletul Tau

by on December 2, 2010

in Romantic Blog

joe dolan

Intr-o Romanie manelizata la cote destul de mari, mai exista totusi persoane pasionate de muzica buna, carora le propun amintirea sau descoperirea (in functie de varsta), a melodiilor unui artist a carui muzica in opinia mea este poezie.

Elocvent in acest sens cred ca este comentariul lasat de o persoana la unul dintre clipurile postate de mine cu acest artist:

”Bun tipul, daca nu se lansa in perioada cand The Beatles erau pe “VAL” ajungea sigur in topuri. Oricum, mie-mi place”

Este vorba de Joe Dolan, cantaret de muzica irlandeza, foarte apreciat la noi in perioada anilor ’70-’80. Melodia sa, Make Me an Island ,a fost un hit in nu mai putin de 14 tari.

Alte melodii celebre si cunoscute ale lui sunt Lady in blue, It’s you;it’s you;it’s you, Teresa, Crazy woman, More and more.

Un lucru pe care este imposibil sa nu-l sesizezi la acest artist este trairea melodiilor pe care le interpreteaza, faptul ca totul vine din suflet pentru suflet.

Personal, am descoperit muzica lui in urma cu cativa ani si pot afirma ca are o voce extraordinara si ca muzica lui va dainui multi ani de acum inainte. Consider ca vocea lui este de neconfundat si ca cei care au avut ocazia sa asculte muzica sa au ramas placut impresionati de calitatea melodiilor si vocii sale.

Pentru toti iubitorii muzicii sale in special si pentru toti iubitorii muzicii bune sau iubitorii de frumos in general, am tradus si subtitrat unele dintre cele mai reprezentative si mai frumoase piese ale sale, astfel incat si aceia care nu cunosc limba engleza sa poata patrunda mai bine tainele muzicii lui.

Si inca ceva…cand nu stii ce sa ii mai spui frumos si romantic sotiei/iubitei tale, dedica-i o melodie de-a lui, cred ca spune mai mult decat o mie de cuvinte de-ale tale..

Toate melodiile lui Joe Dolan traduse in limba romana, le gasesti AICI.

Daca v-a placut aceasta postare va puteti abona la continut pentru a fi la curent cu tot ce este nou,ma puteti urma pe facebook sau twitter.

Pentru orice intrebare sau sugestie ma puteti contacta AICI.

Spune-ne parerea ta!

comentarii

{ 4 comments… read them below or add one }

Mariana D. August 26, 2011 at 6:37 pm

Ai realizat ceva extraordinar!Versurile lui spun lucruri pe care intotdeauna le ascultam cu placere, pe care suntem dornici sa le auzim cat mai des.

Reply

anca October 6, 2011 at 11:42 am

Felicitari ,draga Silviu, aduci multa fericire si alinare sufletului meu prin tot ceea ce faci! Joe Dolan este vocea pe care o iubesc cel mai mult! Si nu mai putin iubesc artistul care a fost!

Reply

CARMEN NICOLAE July 8, 2014 at 5:32 am

Vocea este incomfundabila.M

Reply

CARMEN NICOLAE July 8, 2014 at 5:46 am

VOCEA este inconfundabila,are un timbru deosebit,putin schimbat,odata cu trecera nemiloasa a timpului.Este o icoana a muzicii romantice in toara cariera lui.L-am descoperit in 1974,cand aveam doar 17 ani si m-am indragostit iremeiabil de el si muzica lui.IL ASCULT DE ATUNCI SI IMI FACE ACEEASI PLACERE.Pacat ca nu mai este fizic cu noi.dar avem muzica si vocea,un castig MAJOR

.Acum le canta ingerilor. R.I.P.JOE,I LOVE YOU.

Reply

Leave a Comment

  • Reguli :
  • 1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  • 2. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul in cauza si sa nu atacati autorul.
  • 3. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
  • 4. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
  • 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@silviubacky.com.
  • 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
  • 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.
Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.

{ 1 trackback }

SILVIUBACKY 2010-2015 - silviubacky.com