Gradina Zoologica din Roma

by on August 18, 2017

in LUCRURI DE BAZA

Cand am aterizat anul trecut in Roma, pasionat de istorie, bineinteles ca gandul imi era ca in cele cateva zile cat voi sta acolo sa apuc sa vad cat de mult se poate din monumentele din Centrul Istoric. Eram entuziasmat ca un copil, voiam sa simt si sa respir istoria pe care o “traisem” din carti si documentare!

Dincolo de istorie insa, natura a fost cea care parca m-a fascinat dintotdeauna. Viata animalelor salbatice, legile nescrise pe baza carora parca isi duc existenta, m-au determinat de atat de multe ori sa raman captivat in fata televizorului urmarind National Geographic Wild, unul dintre canalele mele preferate de la TV.

Constientizand faptul ca in proportie destul de mare nu voi avea ocazia experientei inedite a unui safari, m-am multumit ca dincolo de documentarele de la TV sa vizitez gradina zoologica a unui oras ori de cate ori am avut ocazia.

La Gradina Zoologica din Baneasa, langa Bucuresti, ultima data cand am fost nu mi-a placut chiar deloc conditiile in care erau tinute animalele. Iti provoca instantaneu mila…

In cea de-a treia zi petrecuta la Roma asadar, mi-am spus sa aflu daca si unde exista o gradina zoologica. Am vazut un indicator pe care scria Giardino Zoologico si am luat-o la pas intr-acolo, convins ca nu voi avea prea mult de mers.

Zoo Roma este de fapt BIOPARCO DI ROMA

Dupa aproximativ 30 minute de mers, am ajuns la capatul tramvaiului 19, statia Bioparco. Am platit biletul, in jur de 12 euro si am patruns in una dintre cele mai vechi gradini zoologice din Europa.

M-a atras din prima clipa conceptul nou, modern, o suprafata de 17 hectare unde animelele pot hoinari in voie si unde imaginea de captivitate, constrangere, nu iti mai sare imediat in ochi, ca la Zoo Baneasa de exemplu.

Un aer aparte il dau si paunii deosebit de frumosi pe care ii intalnesti hoinarind liberi pe aleile parcului!Intalnesti si poti admira aici, la Gradina Zoologica din Roma, o mare varietate de animale : elefanti, girafe, lei, tigri, camile, capibara, tapiri, ursi, lupi, suricate, hipopotami, maimute, reptile, pasari, etc.

  Mi-au placut in mod deosebit, prin felul in care au fost amenajate, casa reptilelor si aviariul (colivie mare pentru pasari).  Mi-am petrecut asadar o buna parte din zi in acest loc. O gradina zoologica foarte moderna, unde animalele au suficient spatiu si loc de a cutreiera de-a lungul si latul perimetrului, in loc de o cusca ingusta.

  Dincolo de nenumaratele alte tentatii cu care te imbie Roma, consider ca merita sa vizitezi Bioparco di Roma. Eu unul nu am apucat sa vizitez in intregime Gradina Zoologica, sper insa ca voi mai avea ocazia. Pentru ca merita.

  Spune-ne parerea ta!

  comentarii

  { 0 comments… add one now }

  Leave a Comment

  • Reguli :
  • 1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  • 2. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul in cauza si sa nu atacati autorul.
  • 3. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
  • 4. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
  • 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@silviubacky.com.
  • 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
  • 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.
  Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.

  SILVIUBACKY 2010-2015 - silviubacky.com