Cum convertim un film cu subtitrarea inclusa

by on September 9, 2014

in EDITARE VIDEO

Din momentul in care am inceput sa postez pe internet diverse videoclipuri sau filmulete ale caror melodii erau traduse si subtitrate in limba romana, am fost intrebat de foarte multi modalitatea prin care reusesc sa introduc subtitrarea in film.

Unii dintre voi doresc sa faca asta pentru a putea urmari un film pe un dvd-player care nu citeste orice tip de subtitrare, altii pentru a putea viziona un film pe telefonul mobil.

Voi incerca in cele ce urmeaza sa iti arat cat de simplu este. Ai nevoie de doua programe: SUBTITLE WORKSHOP si AutoGK .

subtitle workshop

Cu ajutorul celui dintai vei realiza subtitrarea propriu-zisa, iar cu cel de al doilea vei realiza conversia fisierului video avand ca rezultat final subtitrarea inclusa in film.

In situatia in care ai deja subtitrarea, nu mai este nevoie de cel dintai program si poti trece direct la pasul 2.

Am incercat sa realizez un scurt tutorial video, in care sa explic cat mai simplu pasii pe care trebuie sa ii urmezi. Te invit sa il urmaresti si nu ezita sa intrebi daca ai nelamuriri.

In afara de Auto GK, mai exista un program ce il poti la fel de bine folosi pentru “lipirea” subtitrarii in film.

Acesta este WinAVI Video Converter 10 , care pe langa aceasta functie este un foarte bun utilitar de conversie intre variate formate video, suportand aproape toate formatele video precum AVI,  MPEG1/2/4,  VCD/SVCD/DVD,  DivX,  XVid, ASF, WMV, RM, QuickTime MOV, Flash SWF.

Strict vorbind de functia introducerii subtitrarii in film, de retinut este OBLIGATIVITATEA ca atat fisierul video cat si subtitrarea sa aiba aceeasi denumire.

Spune-ne parerea ta!

comentarii

{ 5 comments… read them below or add one }

Adrian February 2, 2015 at 12:42 pm

Am WinAVI Video Converter 11.6.1, am fișierul cu subtitrarea, pot să editez filmulețul și să-i încorporez subtitrarea? Mulțumesc!

Reply

silviubacky February 2, 2015 at 2:00 pm

da, sunt aceeasi pasi de urmat

Reply

Adrian February 2, 2015 at 8:54 pm

Vă mulțumesc pentru răspuns, aceeași pași or fi, dar nu găsesc cum să includ subtitrare, nu știu, interfața este diferită de WinAVI Video Converter 10. V-am urmărit încă o dată videotutorialul și textul. Există o neconcordanță și anume: în text vorbiți de cele două programe necesare: SUBTITLE WORKSHOP si AutoGK și în video lucrați cu WinAVI Video Converter 10. Cum vine asta? Sau eu nu am înțeles ceva?!

Reply

Adrian February 3, 2015 at 9:10 am

Nu mai aștept niciun răspuns, am rezolvat-o cu-n chinez!

Reply

silviubacky February 4, 2015 at 8:55 pm

Ok, scuze, daca mai este nevoie de raspunsul meu te rog sa imi spui

Reply

Leave a Comment

  • Reguli :
  • 1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  • 2. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul in cauza si sa nu atacati autorul.
  • 3. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
  • 4. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
  • 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@silviubacky.com.
  • 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
  • 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.
Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.

{ 1 trackback }

SILVIUBACKY 2010-2015 - silviubacky.com