Cum adaugam subtitrare filmelor de pe youtube

by on May 1, 2013

in EDITARE VIDEO, INTERNET

Internetul nu are frontiere, acest lucru insemnand ca orice activitate intreprinsa pe noi in mediul virtual, incepand sa spunem de la simpla incarcare a unei fotografii pe un site de socializare, scrierea unui post pe blogul personal sau postarea unui fisier video pe YouTUBE, poate fi usor descoperita si vizualizata de persoane din alte tari, vorbitori ai altei limbi decat a noastra.

Cum adaugam subtitrare filmelor de pe youtubeDaca iti doresti asadar ca filmele tale de pe YouTUBE filmate in limba romana (un tutorial de exemplu), sa fie urmarite cu usurinta si intelese si de persoane nevorbitoare de limba romana, va fi nevoie sa le oferi o subtitrare in limba engleza.

Da, exact cum in cazul filmelor descarcate de noi de pe torente ne folosim de fisiere .srt sau .sub (subtitrari) pentru a le putea viziona cu traducere, tot asa putem incarca fisiere de subtitrare clipurilor noastre de pe YouTUBE, acest lucru insemnand ca NU MAI ESTE NECESARA CONVERSIA VIDEO CU SUBTITRAREA INCLUSA.

Daca vrei sa stii cum poti converti un film cu subtitrarea inclusa, click aici.

Bun. In situatia in care ai deja subtitrarea, lucrurile sunt extrem de simple. Nu trebuie decat sa te loghezi in contul tau de YouTUBE, sa deschizi filmul caruia doresti sa ii adaugi o subtitrare, sa dai click pe pictograma “Subtitrari” si sa adaugi filmului tau subtitrarea dorita.

Un bun exemplu cred eu, este filmul VLAD TEPES, incarcat integral pe YouTUBE si avand adaugata ulterior subtitrarea in limba engleza.

SUBTITLE WORKSHOPIn situatia in care nu ai subtitrarea si trebuie sa faci una, ai nevoie de SUBTITLE WORKSHOP.

Nu este deloc greu, si poti sa vezi aici, in prima parte a tutorialului video, cat de simplu este sa iti faci singur o subtitrare folosindu-te de acest program.

Spune-ne parerea ta!

comentarii

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

  • Reguli :
  • 1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  • 2. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul in cauza si sa nu atacati autorul.
  • 3. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
  • 4. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
  • 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@silviubacky.com.
  • 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
  • 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.
Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.

{ 2 trackbacks }

SILVIUBACKY 2010-2015 - silviubacky.com