Ce Este Alexa Rank

by on January 15, 2013

in INTERNET, WORDPRESS

Alexa Rank este un fel de indicator cu ajutorul caruia poti afla un top al tuturor site-urilor de pe internet. Caracteristica de baza a acestui rating este simpla: cu cat mai mic este punctajul, cu atat mai bine respectivul site este cotat.

Pentru exemplificare, sa spunem ca in acest moment google.com are rank alexa 1, facebook.com 2, youtube.com 3, yahoo.com 4 si tot asa.

Asadar, cel mai bun rank este 1.

Ce Este Alexa Rank

Factorii pe baza carora ALEXA realizeaza acest top sunt Factorul Reach, care indica numarul de vizitatori ai acelui site, si Page Views, adica paginile vizitate.

Agentiile de publicitate, advertisers, care plaseaza reclame pe site-uri, analizeaza calitatea unui site in functie de rank-ul ALEXA.

Asadar, este de inteles tendinta fiecarui webmaster, adica a unuia care detine un site sau a unui blogger, de a-si castiga sa spunem, o pozitie cat mai buna in RANK-UL ALEXA.

In acelasi timp, ALEXA masoara nu numai popularitatea la nivel global a unui site, ci si regional, indicand adica si tara in care respectivul site este cel mai popular.

Vom lua ca exemplu site-ul meu. In acest moment, cand scriu acest post, rank-ul global al SILVIUBACKY.COM este 354,799, acest lucru insemnand faptul ca din toate site-urile existente in lume, 354,798 sunt mai bine plasate in topul ALEXA. Rank-ul ALEXA pentru SILVIUBACKY.COM la nivel de Romania, este 2,761.

Acest lucru indica faptul ca intr-un top al tuturor site-urilor din lume la nivel de Romania, doar 2,760 stau mai bine.

Demn de mentionat ar mai fi si faptul ca ALEXA nu masoara separat rank-ul unui subdomeniu, acesta fiind calculat impreuna cu cel al site-ului de baza. Un bun exemplu aici este ROMANTIC.SILVIUBACKY.COM, al carui rank ALEXA este asadar acelasi cu al SILVIUBACKY.COM.

Bun. Hai sa vedem acum modalitatea in care tu poti afla in timp real ce RANK ALEXA are site-ul pe care il vizitezi in acel moment. Daca folosesti GOOGLE CHROME ca si browser, mergi AICI si instaleaza extensia Alexa Traffic Rank.

Chrome Alexa Traffic Rank

Daca folosesti ca browser Mozilla Firefox, mergi AICI si instaleaza bara de instrumente Alexa Toolbar for Firefox.

Alexa Toolbar for Firefox

Vei putea sti acum in orice moment, indiferent de site-ul pe care te afli atunci, cat de bine este acesta plasat intr-un TOP ALEXA, a carui valoare dupa cum ti-am spus creste…descrescator. In plus de asta, vei putea oricand sa iti scrii parerea, pozitiva sau negativa, recomandari, ce ai gasit util la respectivul site etc si sa-i dai un calificativ de la una la cinci stele, printr-un simplu REVIEW.

Un fel de a imparti cu altii experienta ta pe acel site. EXEMPLU.

Se spune ca pentru a fi cat de cat important, un site trebuie sa aiba rank-ul minim 1,000,000 iar pentru a fi un site valoros sa atinga un rank de cel putin 100,000.

Spune-ne parerea ta!

comentarii

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

  • Reguli :
  • 1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  • 2. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul in cauza si sa nu atacati autorul.
  • 3. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
  • 4. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
  • 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@silviubacky.com.
  • 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
  • 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.
Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.

SILVIUBACKY 2010-2015 - silviubacky.com