Cantece despre tata si fiu

by on January 2, 2013

in Lumea Copiilor, Romantic Blog

Relatia dintre un tata si copiii sai este una dintre cele mai importante si influente dintre interactiunile umane. Copiii doresc sa fie precum tatal lor, sau opusul complet al acestuia. Ei se pot simti protejati, “sufocati” sau abandonati de catre tatal lor.

Ca tata, te poti intreba daca ti-ai facut bine treaba ca parinte, straduindu-te sa-ti exprimi dragostea fata de copiii tai sau sa ajungi sa regreti lucrurile pe care nu le-ai spus sau facut.

Oricum ai lua-o, relatia tata/copil este una care genereaza multe emotii si sentimente, astfel incat nu este de mirare ca aceste emotii au fost transpuse de catre muzicieni in piesele lor, unele dintre ele de neuitat.
Cantece despre tata si fiu
Relatia tata-fiu nu a avut cu siguranta la fel de multe cantece scrise precum cea tata-fiica (despre care am scris aici).

Am reusit sa gasesc totusi trei astfel de cantece, destul de reprezentative, pe care vi le ofer acum cu versurile traduse in limba romana. Daca mai stiti si altele, va invit sa le impartiti cu noi printr-un comentariu mai jos.

Phil Collins – Father To Son, este un cantec scris de Phil Collins in anul 1989, si infatiseaza un tata care ofera invataminte si sfaturi fiului sau, care se afla in “urmarirea” fetei visurilor lui. Spre finalul cantecului, acesta ii transmite cu afectiune fiului sau aceste cuvinte : “Nu uita ce ti-am spus/Voi fi mereu cu tine, nu uita/Doar priveste in urma ta, eu voi fi acolo…“

sep
Ronan Keating & Yusuf Islam – Father And Son, cantec scris si interpretat de cantaretul si compzitorul de origine britanica Yusuf Islam (cunoscut mai apoi drept Cat Stevens), in duet cu Ronan Keating.

sep
Kenny Rogers – Coward Of The County, o melodie frumoasa cu un mesaj foarte emotionant, iar interpretarea lui Kenny Rogers exceptionala.
video-bg

Spune-ne parerea ta!

comentarii

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

  • Reguli :
  • 1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  • 2. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul in cauza si sa nu atacati autorul.
  • 3. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
  • 4. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
  • 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@silviubacky.com.
  • 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
  • 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.
Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.

{ 2 trackbacks }

SILVIUBACKY 2010-2015 - silviubacky.com